Droevig nieuws – Overlijdensbericht

Gina (een van de moeders die we met onze stichting opvingen) werd in februari 2013 opgenomen in het ziekenhuis met ernstige buikklachten. Vrijdagmorgen 3 februari is ze onverwacht overleden aan de gevolgen van aids besmetting.

“Dear members of the Etike Nederland Foundation,

We announce the death of our mother daughter in Gina since 02 February 2018 in Kinshasa following an illness.

Program: leaving the body Saturday, February 10 at the morgue of the General Hospital of Kinshasa ISTM – FOBEC

and the burial Sunday in Kinshasa.

May God be our comforter”

Gina was een stille, wat teruggetrokken moeder die sinds 2013 bij ons woonde. Gina heeft een zoontje van 8 jaar, Dilanga. Gina en Dilanga waren onafscheidelijk.

Dilanga was altijd bij haar en hij was zeer aan haar gehecht. Heel triest allemaal, de schok is groot! De keiharde realiteit van het leven in Congo laat weer zien hoe moeilijk het hier is in dit land.

Gina werd overgebracht naar het mortuarium van N’djili en werd de zondag erna begraven. Kuma was aanwezig om ons lokale bestuur bij te staan.

Natuurlijk doet een dergelijk bericht veel met ons allen! We hebben veel respect voor Kuma en ons lokale bestuur die deze moeilijke zaken moeten begeleiden.