Bericht van oud klasgenootjes familie Botaya

‘Mama, vandaag was het stoeltje van Larrysha leeg. Kunnen we naar haar toe, want ik wil met haar spelen.’ 

In november 2016 worden Christelle en haar twee dochtertjes Larrysha en Christina van hun bed gelicht in het AZC te Amersfoort en op het vliegtuig gezet naar Congo. Vijftien jaar lang heeft Christelle in onzekerheid geleefd. Haar dochters zijn in Nederland geboren. En terwijl ze zwanger is van haar zoontje Abraham wordt zij teruggestuurd naar een gevaarlijk land waar ze geen familie heeft en waarvan haar kinderen de taal niet machtig zijn. De situatie is daar op dat moment zo slecht dat zelfs afgezanten van de Nederlandse ambassade worden teruggehaald naar Nederland. 

Ze kan nergens heen en leeft de eerste paar dagen met haar angstige dochters noodgedwongen op het vliegveld. 

Dan is daar Hanno van Stichting Etiké die reageert op een bericht van één van de bezorgde ouders van de Amersfoortse school waar de meisjes op zaten. 

Stichting Etiké ontfermt zich over de radeloze Christelle en haar dochters. Ze zorgen voor onderdak, voeding, onderwijs en nemen alle medische kosten op zich. Abraham wordt geboren en Kuma, die namens Stichting Etiké regelmatig aanwezig is in Congo, helpt Christelle ter plaatse met allerlei moeilijke uitdagingen die het leven in Congo behelst. Het doel is om haar en haar kinderen een veilige plek te bieden en te ondersteunen in het opbouwen van hun eigen levensonderhoud. De ouders en andere sympathisanten uit Amersfoort helpen ook waar ze kunnen door verschillende acties op te zetten. 

Maar het leven in Congo is duur. Ondertussen zijn we al bijna 4 jaar verder en gaat de kleine Abraham ook naar school. In Nederland is een advocate al die jaren bezig om Christelle en haar kinderen te herenigen met hun vader in Amsterdam. Tot die tijd draagt Stichting Etiké zorg voor alle financiën. 

Larrysha en Christina missen hun vrienden en vriendinnetjes in Amersfoort enorm. En natuurlijk hun papa! Een man die door de ingewikkelde procedures van Nederland machteloos stond in het tegenhouden van de uitzetting van zijn gezin.

Stichting Etiké heeft Christelle, Larrysha, Christina en Abraham geadopteerd, waar we ze enorm dankbaar voor zijn. 

Steun de Stichting en de warmte en liefde die ze haar en vele jonge moeders bieden door een financiële bijdrage. Alle beetjes helpen.

Liefs,
Moeders, vaders, kinderen en andere betrokkenen uit Amersfoort

Deel dit nieuwsbericht

Ander nieuws