Puttense zakenman wilde zendeling worden, maar is hulpverlener

PUTTEN/KINSHASA – Directeur Hanno Kiezebrink van Kiezebrink International bv wil zich de komende tijd meer gaan bezighouden met projecten in Congo. Zijn bedrijf in Putten zal het soms zonder hem moeten doen.

 

De stichting Etike (het Lingala Woord voor alleen) van Kiezebrink biedt opvang aan tienermoeders in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Meisjes tussen 12 en 18 jaar die ongewenst zwanger raakten, krijgen van de stichting opvang en scholing voor de moeders en voor hun kinderen.

 

Daarnaast wil Kiezebrink een mortuarium starten naast een overheidsziekenhuis in de wijk N’djili bij Kinshasa. In 2012 heeft de stichting Etike al een container vol medische apparatuur naar het ziekenhuis getransporteerd, nu zijn twee containers onderweg met apparatuur voor een mortuarium bij het ziekenhuis. Het biedt werkgelegenheid en genereert inkomsten voor de stichting Etike.

 

Daarnaast wil Kiezebrink een pluimvee project in Congo opzetten, met 30.000 kippen. Hij zegt: „Als kind wilde ik zendeling worden, maar ik werd zakenman. Met zakendoen in Congo kan ik ook mensen helpen, dus daar wil ik veel tijd in gaan steken.” 

 

Bekijk hier het artikel

 

Bronvermelding: De Stentor, publicatie 27-5-14

Deel dit nieuwsbericht

Ander nieuws